3Dmed – največji proizvajalec 3D-tiskanih zobnih konstrukcij v regiji

3Dmed smo moderno tehnološko podjetje iz Maribora, ki ima v regiji že več kot 7 letno tradicijo. Naša poglavitna dejavnost je 3D-tisk kovinskih ogrodij (tehnologija SLM), s katero delujemo na različnih področjih, med katerimi sta najbolje zastopani zobozdravstvo in v manjšem deležu tudi medicina.

Kvalitetno kovinsko ogrodje v zobni protetiki je ključnega pomena, saj predstavlja temelj, na katerem gradimo celoten zobno-protetični nadomestek. Prav zato smo v podjetju 3Dmed predani enemu in edinemu cilju – izdelati najkakovostnejše kovinsko ogrodje iz kvalitetnih materialov, ki bo zanesljivo opravljalo svojo funkcijo mnogo let.

Na področju zobozdravstva letno v našem podjetju proizvedemo približno 100.000 enot, pri čemer je 1 enota = 1 prevleka / 1 člen / 1 kovinska baza. Podjetje 3Dmed deluje na slovenskem in avstrijskem trgu. Da je 3D-tisk izjemno priljubljen v zobni protetiki, kaže vedno večje povpraševanje in dejstvo, da že velik del zobnih laboratorijev uporablja ta proizvodni proces kot edini način izdelave kovinskih ogrodij. S 3D-tiskom lahko namreč izdelamo izjemno natančne konstrukcije tudi pri totalnih (obsežnih) mostovih. Konstrukcije so zaradi načina izdelave brez poroznosti, debelino ogrodja pa lahko zelo enostavno nadziramo med samim oblikovanjem v 3D-programu. In prav digitalizacija je eden izmed glavnih dejavnikov za priljubljenost te tehnologije, saj je delo za računalnikom prijetnejše, obenem pa imamo popoln nadzor nad vsemi parametri.

S 3D-tiskom kovine izdelamo širok spekter kovinskih ogrodij za fiksno protetiko: ogrodja za fasetiranje keramike, kompozitov in drugih materialov, vijačene konstrukcije, zatički z nazidki, konusne prevleke idr.

V snemni protetiki s 3D-tiskom izdelamo kovinske baze za delno protezo in razne ojačitve za totalno protezo ali manjše kovinske dele za reparaturo protez.

Kako oddam naročilo?

3D-tiskano kovinsko ogrodje lahko izdelamo ne glede na to ali v Vaši ordinaciji uporabljate intraoralni skener ali ne.

V primeru, da v ordinaciji uporabljate intraoralni skener, skenirane čeljusti preprosto posredujete v naše podjetje, kjer po Vaših željah oblikujemo kovinsko ogrodje. Konstrukcijo Vam pred izdelavo pošljemo v predogled in potrditev.

Ob izdelavi kovinskega ogrodja Vam ponujamo tudi izgotovitev celotnega ogrodja, fasetiranega s keramiko ali s kompozitnim materialom.

Prav tako Vam ponujamo celotno izgotovitev delnih protez s kovinskimi bazami.

Če v ordinaciji ne uporabljate intraoralnega skenerja, odtisnete stanje na klasičen način s silikonskimi masami, v zobni tehniki izlijemo delovni mavčni model in po tem koraku nadaljujemo z digitalizacijo – model skeniramo/ga pretvorimo v digitalno obliko in v 3D-programu nadaljujemo z oblikovanjem konstrukcije.

Z veseljem smo za Vas dosegljivi na telefonski številki 031 609 500, kjer lahko o naši ponudbi dobite več informacij in podrobnosti.

Zakaj izbrati 3Dmed?

V podjetju 3Dmed zagotavljamo proizvodnjo izdelkov na najvišjem kakovostnem nivoju. Z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem ter najboljšimi materiali in 3D-tiskalniki nemških proizvajalcev zagotavljamo zanesljive proizvode.