Pogosta vprašanja

Preberite si odgovore na najpogostejša vprašanja, ki smo jih izbrali za vas.

 

Kako se prvič prijavim v sistem naročanja?

Ob prvi oddaji naročila je potrebna registracija v sistem. To storite tako, da odprete Sistem naročanja in kliknete na Registracija novega uporabnika. V polje SPLOŠNI PODATKI O PODJETJU vnesete podatke o vašem podjetju, v polje KONTAKT ZASTOPNIKA pa vnesete podatke o osebi, ki bo v vašem podjetju zadolžena s komunikacijo z nami. Na koncu si izberete unikatno geslo, s katerim se boste lahko prijavljali v sistem naročanja. Za vse kasnejše prijave morete vnesti samo e-mail naslov in vaše unikatno geslo.

Kako oddam naročilo / prenesem stl datoteko?

Ko ste prijavljeni v sistem naročanja, kliknite na zavihek Oddaj novo naročilo.

Kliknite na opcijo Izberite datoteko in poiščite datoteko v vašem računalniku, ki jo želite oddati. Nato kliknite na Dodaj datoteko. Oddana datoteka bo vidna na seznamu na desni strani.

Zgornji korak morate ponoviti za vsako naslednjo datoteko posebej.

Pri opciji + 1 DAN lahko dodate kljukico, če se strinjate s kasnejšo dostavo kot običjano in si tako dodatno znižate ceno naročila.

V polje Opombe lahko dopišete posebnosti glede pošiljanja ali drugo.

Šele na koncu kliknete na Zaključi naročilo. Če ste naročilu uspešno oddali, lahko to preverite v zavihku Moja naročila.

Kakšna je ustrezna vrsta datotek, ki jih lahko oddam v sistemu naročanja?

Oddana datoteka mora imeti obliko STL. Naložite lahko tudi več datotek v stisnjeni mapi (ZIP,RAR).

Kako preverim, če sem naročilo uspešno oddal in katere datoteke sem naložil?

Naročilo ste uspešno oddali takrat, ko se vam na zaslonu ob zaključku naročila izpiše: Hvala za oddano naročilo. Ustreznost naloženih datotek preverite tako, da v vašem sistemu naročanja izberete zavihek Moja naročila, kjer mora biti vidno oddano naročilo. S klikom na ikono v obliki kocke lahko vse oddane daoteke preverite še v 3D-načinu in se tako prepričate, da je zagotovo oddana prava datoteka.

Kateri material je uporabljen za izdelavo zobne konstrukcije?

Kateri material je uporabljen za izdelavo zobne konstrukcije?

Za izdelavo ogrodij uporabljamo stelitne zlitine in titan. Več o materialih si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Kako se zagotavlja kvaliteta materiala in izdelkov

Uporabljen material za zobno-protetične konstrukcije je biokompatibilen. Kvaliteto materiala redno preverjamo, po vsakem sejanju se materialu dodeli nova šaržna številka. Ustreznost večjih konstrukcij pregledamo digitalno s primerjanjem originalne datoteke STL in naprintane konstrukcije.

Protetični izdelki, izdelani s tehnologijo selektivno lasersko taljenje, so narejeni v skladu z zahtevami Zakona o medicinskih pripomočkih oziroma po standardih, ki veljajo za to področje (SIST EN ISO 9693 / ISO 22674).

Kako zagotavljamo sledljivost materiala?

Za zagotovitev sledljivosti v skladu z direktivo Sveta 93/42 EGS je vsaka konstrukcija dostavljena s spremnim listom, na katerem je zapisana šaržna številka kovine, ki je bila uporabljena pri izdelavi.

Kdaj lahko pričakujem naročeno konstrukcijo na mojem naslovu?

Konstrukcijo lahko na vašem naslovu pričakujete najkasneje v 48-ih urah po oddaji naročila. Primer: če konstrukcijo oddate v ponedeljek do 15h, jo lahko na vašem naslovu pričakujete v sredo zjutraj. Če konstrukcijo oddate v petek do 14h, jo lahko na vašem naslovu pričakujete v ponedeljek zjutraj.

Ali je poštnina konstrukcij iz podjetja do naslova prejemnika brezplačna?

Poštnina za naročila je brezplačna. Poštnina se zaračuna samo pri malih naročilih (1-3 enote na konstrukciji). Po dogovoru se pošiljka lahko odpošlje s hitro pošto.

Ali pri peki keramike na printana ogrodja veljajo kakšne posebnosti?

Pri peki keramike je obvezno počasno ohlajanje. Več pozornosti je potrebno nameniti obsežnejšim in masivnejšim konstrukcijam, kjer je priporočljivo še počasnejše ohlajanje. Priporočljiva je tudi uporaba bonderja. Za posebnosti pri posameznih keramikah nas kontaktirajte.

Kakšna je vezava keramike na printana kovinska ogordja?

Če bi se pred prvim naročilom radi prepričali o kvaliteti vezave na naša printana ogrodja, vam lahko brezplačno pošljemo vzorec, na katerem to lahko preizkusite.

Kako se obračunajo kovinska ogrodja z nadpovprečnim volumnom?

Pri kovinskih konstrukcijah in plastičnih modelih, ki imajo večji volumen od povprečja, si podjetje 3Dmed pridržuje pravico do zaračunavanja dodatka za večji volumen oz. maso.

Fiksna protetika:

Pri kovinskih konstrukcijah v fiksni protetiki, ki volumensko presegajo 2 kubična centimetra, se zaračuna dodatek 20 eur.

Konstrukcije, ki imajo volumen od 3 do 5 kubičnih centimetrov, se zaračuna dodatek 40 eur.

Konstrukcije, ki imajo volumen od 5 do 6 kubičnih centimetrov, se zaračuna dodatek 50 eur.

Konstrukcije, ki imajo volumen od 6 do 7 kubičnih centimetrov, se zaračuna dodatek 60 eur.

Snemna protetika:

Pri kovinskih konstrukcijah v snemni protetiki (spodnja čeljust), ki volumensko presegajo 1 kubični centimeter, se zaračuna dodatek 20 eur.

Pri kovinskih konstrukcijah v snemni protetiki (zgornja čeljust), ki volumensko presegajo 2 kubična centimetra, se zaračuna dodatek 20 eur.

Konstrukcije, ki imajo volumen od 3 do 5 kubičnih centimetrov, se zaračuna dodatek 40 eur.

Konstrukcije, ki imajo volumen od 5 do 6 kubičnih centimetrov, se zaračuna dodatek 50 eur.

Konstrukcije, ki imajo volumen od 6 do 7 kubičnih centimetrov, se zaračuna dodatek 60 eur.

Plastični modeli:

Če volumen pri plastičnem modelu v eni čeljusti skupaj s posameznimi krni presega 15 kubičnih centimetrov, se zaračuna dodatek 7 eur na model.

Z oddajo naročila se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji.

Ali na sistemu naročanja lahko dostopam do mesečnih računov?

Vsi računa za pretekle mesece so dostopni na spletnem sistemu naročanja pod zavihkom Moje fakture.