Pogosta vprašanja

Preberite si odgovore na najpogostejša vprašanja, ki smo jih izbrali za vas.

Kako se prvič prijavim v sistem naročanja?

Ob prvi oddaji naročila je potrebna registracija v sistem. To storite tako, da odprete Sistem naročanja in kliknete na Registracija novega uporabnika. V polje SPLOŠNI PODATKI O PODJETJU vnesete podatke o vašem podjetju, v polje KONTAKT ZASTOPNIKA pa vnesete podatke o osebi, ki bo v vašem podjetju zadolžena s komunikacijo z nami. Na koncu si izberete unikatno geslo, s katerim se boste lahko prijavljali v sistem naročanja. Za vse kasnejše prijave morete vnesti samo e-mail naslov in vaše unikatno geslo.

Kako oddam naročilo / prenesem stl datoteko?

Za pomoč pri nalaganju  si lahko prenesete Vodič pri nalaganju datotek na spletni sistem naročanja (pdf).

Kakšna je ustrezna vrsta datotek, ki jih lahko oddam v sistemu naročanja?

Oddana datoteka mora imeti obliko STL. Naložite lahko tudi več datotek v stisnjeni mapi (ZIP,RAR).

Kako preverim, če sem naročilo uspešno oddal in katere datoteke sem naložil?

Naročilo ste uspešno oddali takrat, ko se vam na zaslonu ob zaključku naročila izpiše: Hvala za oddano naročilo. Ustreznost naloženih datotek preverite tako, da v vašem sistemu naročanja izberete zavihek Moja naročila, v desnem stolpcu Datoteke pa kliknete na ikonico z zobnikom. V novem oknu se vam prikaže 3D model naložene konstrukcije, kjer lahko preverite njeno ustreznost.

Kateri material je uporabljen za izdelavo zobne konstrukcije?

Uporabljamo kobalt-krom Remanium® star CL. Podrobnosti o materialu lahko najdete v TEM dokumentu. Vsako konstrukcijo lahko izdelamo tudi iz titana, vendar je za to potreben predhoden dogovor. Podrobnosti o titanu lahko najdete v TEM dokumentu.

Kako se zagotavlja kvaliteta materiala in izdelkov

Uporabljen material za zobno-protetične konstrukcije je biokompatibilen. Kvaliteto materiala redno preverjamo, po vsakem sejanju se materialu dodeli nova šaržna številka. Ustreznost večjih konstrukcij pregledamo digitalno s primerjanjem originalne datoteke STL in naprintane konstrukcije.

Protetični izdelki, izdelani s tehnologijo selektivno lasersko taljenje, so narejeni v skladu z zahtevami Zakona o medicinskih pripomočkih oziroma po standardih, ki veljajo za to področje (SIST EN ISO 9693 / ISO 22674).

Kako zagotavljamo sledljivost materiala?

Za zagotovitev sledljivosti v skladu z direktivo Sveta 93/42 EGS je vsaka konstrukcija dostavljena s spremnim listom, na katerem je zapisana šaržna številka kovine, ki je bila uporabljena pri izdelavi.

Kdaj lahko pričakujem naročeno konstrukcijo na mojem naslovu?

Konstrukcijo lahko na vašem naslovu pričakujete najkasneje v 48-ih urah po oddaji naročila. Primer: če konstrukcijo oddate v ponedeljek do 15h, jo lahko na vašem naslovu pričakujete v sredo zjutraj. Če konstrukcijo oddate v petek do 14h, jo lahko na vašem naslovu pričakujete v ponedeljek zjutraj.

Ali je poštnina konstrukcij iz podjetja do naslova prejemnika brezplačna?

Dostava konstrukcij na vaš naslov je vedno brezplačna. Na vašo željo se lahko dogovorimo tudi o drugačnem načinu dostave.

Ali pri peki keramike na printana ogrodja veljajo kakšne posebnosti?

Pri peki keramike je obvezno počasno ohlajanje. Več pozornosti je potrebno nameniti obsežnejšim in masivnejšim konstrukcijam, kjer je priporočljivo še počasnejše ohlajanje. Priporočljiva je tudi uporaba bonderja. Za posebnosti pri posameznih keramikah nas kontaktirajte.

Kakšna je vezava keramike na printana kovinska ogordja?

Če bi se pred prvim naročilom radi prepričali o kvaliteti vezave na naša printana ogrodja, vam lahko brezplačno pošljemo vzorec, na katerem to lahko preizkusite.